Evenemang

Evenemang under 2018

Kommande evenemang

04.09.2018

Ledarskap ur ett svenskt perspektiv

Helsingfors

Fotolia 157723492 S

08:30 - 13:00

Arbetet som företagsledare är ofta ganska ensamt. Det kan vara svårt att få ärlig feedback på sina tankar, idéer och handlingar. I synnerhet när företagandet får en alltmer internationell dimension.

Affärs- samt ledarskapscoachning kan ge dig de verktyg du behöver för att som företagare leva upp till din fulla potential. Seminariet ger dig en överblick över de viktigaste strategierna när det gäller ledarskap samt modeller och principer för ett hållbart ledarskap i Sverige. Talare är de två kända ledarskapscoacherna och entreprenörerna Peter Höckert och Eva Hyllstam.

Sista anmälningsdatum är den 28 augusti.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7A


04.09.2018

Vad tänker svenska företagsledare om digitaliseringen?

Stockholm

09:00 - 11:00

Vad tänker svenska företagsledare just nu om digitaliseringen och dess framtid? Bilot bestämde sig för att ta reda på det. Företaget intervjuade Chief Digital Officers och andra personer i motsvarande ställning i det svenska näringslivet. Resultatet blev en CDO-barometer – en barometer för att förstå det digitala klimatet.

Vi bjuder in våra medlemmar till lanseringen av den svenska CDO-barometern tisdagen den 4 september. Frukost serveras från 08:45.

Tidigare har barometerundersökningar genomförts i Finland och Polen år 2017. I år genomförde Bilot en barometerundersökning också i Sverige för att kunna jämföra resultaten samt förstå vad som finns på de digitala ledarnas agenda. Vid tillställningen kommer resultaten att presenteras.

Finlands ambassad, Gärdesgatan 11


25.09.2018

Etik och moral som grund för företags framgång

Stockholm

Henrika Frank ¬ Marica Rosengard 2016 1986

08:30 - 13:00

Norden har under de senaste årtiondena dominerat jämförelserna över de minst korrumperade länderna i världen. Medborgarnas förtroende för myndigheter och statliga institutioner är starkt. Samma gäller även i de flesta fall för förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare. Men är allting så bra som det verkar på ytan? Leder den allmänna känslan av förnöjsamhet till att moraliska och etiska konflikter på arbetsplatserna tonas ned?

På seminariet diskuteras hur och varför ett medvetet etiskt handlande i vardagen leder till bättre ekonomiska resultat för företagen. Vi hör också ett antal representanter för ledande nordiska företag berätta om de moraliska och etiska utmaningar som ett bolag möter och om vilka möjligheter som finns till att hantera dem.

OBS! Begränsat antal platser!

Ambassadörens residens, Västra Trädgårdsgatan 13


10.10.2018

Sponsringens betydelse för varumärket

Helsingfors

Hjallis Harkimo Liikenyt

09:00 - 12:00

De summor som finländska företag satsar på sponsring är betydligt mindre i Finland än i övriga Norden. Finland har också färre kända varumärken än till exempel Sverige och Danmark. Starka varumärken och sponsring går ofta hand i hand.

Vad kan ett företag göra för att dra en större nytta av ett sponsoravtal? Vilka rationella argument är det möjligt att använda i valet av sponsringsobjekt? Har kraven på motprestationer ökat? Vad kan vi lära oss av våra nordiska grannar?

Finsk-svenska handelskammarens seminarium Sponsringens betydelse för varumärket ger dig svaren på de mest intressanta frågorna om sponsring. Seminariets huvudtalare är riksdagsledamoten och idrottsprofilen Harry Harkimo.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7A


25.10.2018

Innovationer driver Norden framåt

Lovisa

Fotolia 173877386 S

08:30 - 13:00

Att framgångsrikt kunna ta fram och utveckla nya innovationer är ett måste för företag och nationer, som vill höra till vinnarna i den globala konkurrensen. Men hur går man från att identifiera en idé till att lansera en färdig produkt eller tjänst?

På Finsk-svenska handelskammarens seminarium ”Innovationer driver Norden framåt” får du veta mer om hur denna process kan göras så effektiv som möjligt! Huvudtalare är professor Kaj Mickos, som utvecklat modellen The Innovation Plant Model, ett produktionssystem för innovationer. Professor Mickos har också utvecklat 72-timmarsracet, en process för att på tre dygn driva nya idéer från definierade problem till marknadsfärdiga tjänster och produkter.

Restaurang Kapellet, Drottninggatan 19


27.11.2018

Konsten att bygga varumärke och synas i Sverige

Helsingfors

Fotolia 198414548 S

08:30 - 13:00

Välkommen på föreläsning om hur finländska företag ska göra för att synas i Sverige och vad som skiljer kommunikation åt mellan länderna. Föreläsningen hålls av Sandra Kastås, PR-konsult, och Staffan Dopping, journalist och budskapscoach.

Vi går igenom hur marknadsföring och sälj skiljer sig åt mellan Sverige och Finland, det svenska medielandskapets egenheter och vad som präglar svensk offentlig kultur, PR och kommunikation. Vi berättar också hur man kan bygga varumärke och sköta mycket av sin kommunikation i egna kanaler.

Evenemangets språk är svenska. Sista anmälningsdag är den 20 november.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7 A


29.11.2018

Finsk-svenska handelskammarens traditionella julträff

Stockholm

17:00-20:30

Finsk-svenska handelskammaren arrangerar sin populära julträff torsdagen den 29 november i bankettsalen på Finlands ambassad. På programmet står mingel, glögg, mat och dryck, julstämning och fina lotterivinster.

Ta chansen att skaffa nya kontakter och utvidga ditt nätverk under lättsamma former.

Finlands ambassad, Gärdesgatan 11, Stockholm

Tidigare evenemang