Evenemang

Evenemang under 2018

Kommande evenemang

26.04.2018

Seminarium om semesteridyllen Finlands västkust

Stockholm

Kanot

10:00 - 13:00

Visste du att den senaste resetrenden handlar om turism i närområdet? I vårt grannland Finland, på andra sidan Bottenhavet, ligger Satakunda – ett landskap som präglas av fantastisk natur och unika sevärdheter. Här finns två medeltida städer, flera världsarv och ett rikt och intressant kulturliv.

Kom och få reda på mer på Finlands ambassad den 26 april!
Den 26 april klockan 10-13 arrangerar vi ett seminarium om Satakunda som resmål på Finlands ambassad, Gärdesgatan 11 i Stockholm. Läs mer om seminariet nedan.

Finlands ambassad, Gärdesgatan 11.


14.05.2018

Likheter och olikheter i den nordiska affärskulturen

Borgå

Anita Ekwall 560X270

08:30-13:00

Likheterna inom den nordiska affärskulturen är betydligt fler än olikheterna. Därför gäller det att se upp. Det som på ytan ser bekant ut kan innehålla invanda mönster och attityder som skiljer sig stort mellan de olika länderna. De företag som känner till fallgroparna och är beredda att anpassa sig har de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Finsk-svenska handelskammarens seminarium ”Likheter och olikheter i den nordiska affärskulturen” ger de verktyg som behövs för att hantera kulturskillnaderna i de nordiska länderna. Huvudtalare är Anita Ekvall som är en av de ledande experterna på affärskultur i Norden. Några företag som är aktiva på den nordiska marknaden delar också med sig av sina erfarenheter.

Seminariet öppnas med ett välkomsttal av Borgå stadsfullmäktigeordförande, riksdagsledamot Mikaela Nylander (SFP).

Finsk-svenska handelskammaren bjuder på frukost och lunch.

Café Cabriole, Biskopsgatan 30


14.05 – 16.05.2018

Gemensam kryssning till årsmötet i Helsingfors

Stockholm

Silja Serenade

15:45

I samarbete med Silja Line har vi möjligheten att erbjuda dig att resa tillsammans med oss till Helsingfors för att närvara vid årsmötet den 15 maj 2018.

Resefakta
Reseperiod: 14-16 maj 2018. Avresa måndagen den 14 maj. Samling i Siljaterminalen i Värtahamnen kl 15:45. Åter i Stockholm onsdagen den 16 maj kl 09:30.
Pris: 1260 kr per person, betalas i samband med anmälan.
Anmälan: Senast söndagen den 6 maj via knappen till höger.
Priset inkluderar: Inkvartering i enpersons Promenade-hytt, trerätters middag inklusive dryckespaket och välkomstdrink på utresan, bufféfrukost i båda färdriktningarna samt Grande Buffé-middag inklusive vin, öl, läsk och kaffe på återresan.
Övrigt: Visst program arrangeras på utresan. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

OBS! Om du ännu inte har anmält dig till årsmötet måste du göra detta separat! Det räcker inte med att enbart anmäla sig till kryssningen!

Värtahamnen


15.05.2018

Årsmöte

Helsingfors

A M Virolainen

11:45-14:00

Årsmöte i Finsk-svenska handelskammaren hålls i år på Sveriges ambassad i Helsingfors.
Årsmötet är öppet för Finsk-svenska handelskammarens medlemsföretag och deras representanter.
Efter årsmötet talar Finland utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen under rubriken "Finland och Sverige - ett dynamiskt radarpar på den globala marknaden".
Därefter bjuder Finsk-svenska handelskammaren på lunch i Sveriges ambassads lokaler.
Bild: Lauri Heikkinen/Statsrådets kansli

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7A

Tidigare evenemang