Evenemang

Evenemang under 2018

Kommande evenemang

25.09.2018

Etik och moral som grund för företags framgång

Stockholm

Karin Henriksson Webb

08:30 - 13:00

Norden har under de senaste årtiondena dominerat jämförelserna över de minst korrumperade länderna i världen. Medborgarnas förtroende för myndigheter och statliga institutioner är starkt. Samma gäller även i de flesta fall för förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare. Men är allting så bra som det verkar på ytan? Leder den allmänna känslan av förnöjsamhet till att moraliska och etiska konflikter på arbetsplatserna tonas ned?

På seminariet diskuteras hur och varför ett medvetet etiskt handlande i vardagen leder till bättre ekonomiska resultat för företagen. Vi hör också ett antal representanter för ledande nordiska företag berätta om de moraliska och etiska utmaningar som ett bolag möter och om vilka möjligheter som finns till att hantera dem.

OBS! Evenemanget är fullsatt.

Ambassadörens residens, Västra Trädgårdsgatan 13


10.10.2018

Sponsringens betydelse för varumärket

Helsingfors

Hjallis Harkimo Liikenyt

09:00 - 12:00

De summor som finländska företag satsar på sponsring är betydligt mindre i Finland än i övriga Norden. Finland har också färre kända varumärken än till exempel Sverige och Danmark. Starka varumärken och sponsring går ofta hand i hand.

Vad kan ett företag göra för att dra en större nytta av ett sponsoravtal? Vilka rationella argument är det möjligt att använda i valet av sponsringsobjekt? Har kraven på motprestationer ökat? Vad kan vi lära oss av våra nordiska grannar?

Finsk-svenska handelskammarens seminarium Sponsringens betydelse för varumärket ger dig svaren på de mest intressanta frågorna om sponsring. På seminariet talar riksdagsledamoten och idrottsprofilen Harry Harkimo samt Raija Forsman, vd för Lahti Region.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7A


25.10.2018

Glöm motivation, satsa mera på din volitio!

Stockholm

Volitio Okt18

17:00 - 19:00

Snabba förändringar och slimmade resurser i organisationen utmanar ledarskapet kulturellt, organisatoriskt och individuellt. Hur håller du fokus på det väsentliga och får energin att räcka till?

Seminariet handlar om hur du kan leda och utveckla volitio, verkställandeförmåga, på individ- och organisationsnivå. Med internationell forskning och egna erfarenheter som grund belyser vi hur du genom att leda insiktsfullt kan stärka en verkställandeförmögen organisation – långsiktigt och hållbart.

FRÅGESTÄLLNINGAR:
• För att åstadkomma resultat krävs engagemang i målen för fokuserad energianvändning. Men hur ser det ut i verkligheten? En tankeställare från internationell forskning.
• Led från motivation till långsiktigt verkställande, volitio; insikt om vad som styr hur vi utnyttjar alla våra egna resurser samt yttre faktorer för att skapa rätt resultat.
• Läs av folk och fånga upp situationen i din organisation. Genom insiktsfullt självledarskap och självreglering.
• Hur ser du till att förnya din energi för hälsosamt hållbart ledarskap?

Finlands ambassad, Gärdesgatan 11


25.10.2018

Innovationer driver Norden framåt

Lovisa

Fotolia 173877386 S

08:30 - 13:00

Att framgångsrikt kunna ta fram och utveckla nya innovationer är ett måste för företag och nationer, som vill höra till vinnarna i den globala konkurrensen. Men hur går man från att identifiera en idé till att lansera en färdig produkt eller tjänst?

På Finsk-svenska handelskammarens seminarium ”Innovationer driver Norden framåt” får du veta mer om hur denna process kan göras så effektiv som möjligt! Huvudtalare är professor Kaj Mickos, som utvecklat modellen The Innovation Plant Model, ett produktionssystem för innovationer. Professor Mickos har också utvecklat 72-timmarsracet, en process för att på tre dygn driva nya idéer från definierade problem till marknadsfärdiga tjänster och produkter.

Restaurang Kapellet, Drottninggatan 19


27.11.2018

Konsten att bygga varumärke och synas i Sverige

Helsingfors

Fotolia 198414548 S

08:30 - 13:00

Välkommen på föreläsning om hur finländska företag ska göra för att synas i Sverige och vad som skiljer kommunikation åt mellan länderna. Föreläsningen hålls av Sandra Kastås, PR-konsult, och Staffan Dopping, journalist och budskapscoach.

Vi går igenom hur marknadsföring och sälj skiljer sig åt mellan Sverige och Finland, det svenska medielandskapets egenheter och vad som präglar svensk offentlig kultur, PR och kommunikation. Vi berättar också hur man kan bygga varumärke och sköta mycket av sin kommunikation i egna kanaler.

Evenemangets språk är svenska. Sista anmälningsdag är den 20 november.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7 A


29.11.2018

Finsk-svenska handelskammarens traditionella julträff

Stockholm

17:00-20:30

Finsk-svenska handelskammaren arrangerar sin populära julträff torsdagen den 29 november i bankettsalen på Finlands ambassad. På programmet står mingel, glögg, mat och dryck, julstämning och fina lotterivinster.

Ta chansen att skaffa nya kontakter och utvidga ditt nätverk under lättsamma former.

Finlands ambassad, Gärdesgatan 11, Stockholm

Tidigare evenemang