Evenemang

Evenemang under 2018

Kommande evenemang

12.06.2018

Fotbollsmatch mellan HJK och IFK Mariehamn

Helsingfors

Ifk Mariehamn

17:30 - 22:00

I samarbete med Bock's Corner Brewery inbjuder Finsk-svenska handelskammaren sina medlemmar och samarbetspartners till matchen mellan HJK – IFK Mariehamn i Helsingfors den 12 juni.

Helsingfors – Vasa – Åland är en viktig triangel som kan påverka den globala utvecklingen ifall vi lyckas fokusera rätt.

Bock´s bjuder på alla sina nya drycker och lokalmat från Österbotten Samtidigt avhandlar vi den nordiska modellen som global affärsfördel samt möjligheten att utveckla digitala lösningar för Vasa – Åland, som kunde bli föregångare i Skandinavien.

Hjärtligt välkommen!

För mera information, vänligen kontakta Sture Udd +358 40 9004141, sture.udd@upc.fi
Bild: IFK Mariehamn Fotboll

Telia 5G Arena, Idrottsgatan 5


04.09.2018

Ledarskap ur ett svenskt perspektiv

Helsingfors

Fotolia 157723492 S

08:30 - 13:00

Arbetet som företagsledare är ofta ganska ensamt. Det kan vara svårt att få ärlig feedback på sina tankar, idéer och handlingar. I synnerhet när företagandet får en alltmer internationell dimension.

Affärs- samt ledarskapscoachning kan ge dig de verktyg du behöver för att som företagare leva upp till din fulla potential. Seminariet ger dig en överblick över de viktigaste strategierna när det gäller ledarskap samt modeller och principer för ett hållbart ledarskap i Sverige. Talare är de två kända ledarskapscoacherna och entreprenörerna Peter Höckert och Eva Hyllstam.

Sista anmälningsdatum är den 28 augusti.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7A


25.10.2018

Innovationer driver Norden framåt

Lovisa

Fotolia 173877386 S

08:30 - 13:00

Att framgångsrikt kunna ta fram och utveckla nya innovationer är ett måste för företag och nationer, som vill höra till vinnarna i den globala konkurrensen. Men hur går man från att identifiera en idé till att lansera en färdig produkt eller tjänst?

På Finsk-svenska handelskammarens seminarium ”Innovationer driver Norden framåt” får du veta mer om hur denna process kan göras så effektiv som möjligt! Huvudtalare är professor Kaj Mickos, som utvecklat modellen The Innovation Plant Model, ett produktionssystem för innovationer. Professor Mickos har också utvecklat 72-timmarsracet, en process för att på tre dygn driva nya idéer från definierade problem till marknadsfärdiga tjänster och produkter.

Restaurang Kapellet, Drottninggatan 19


27.11.2018

Konsten att bygga varumärke och synas i Sverige

Helsingfors

Fotolia 198414548 S

08:30 - 13:00

Välkommen på föreläsning om hur finländska företag ska göra för att synas i Sverige och vad som skiljer kommunikation åt mellan länderna. Föreläsningen hålls av Sandra Kastås, PR-konsult, och Staffan Dopping, journalist och budskapscoach.

Vi går igenom hur marknadsföring och sälj skiljer sig åt mellan Sverige och Finland, det svenska medielandskapets egenheter och vad som präglar svensk offentlig kultur, PR och kommunikation. Vi berättar också hur man kan bygga varumärke och sköta mycket av sin kommunikation i egna kanaler.

Evenemangets språk är svenska. Sista anmälningsdag är den 20 november.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7 A

Tidigare evenemang