Evenemang

Evenemang under 2019

Kommande evenemang

22.11.2019

Team Finland talks: Sverige

Internet

9:00 - 10:00

Känner du till hur organisationerna i Team Finland-nätverket hjälper finska företag ut på den svenska marknaden? Vilka utsikter finns i Sverige inför år 2020?

Tillsammans med Finlands ambassad, Business Finland och Finnvera arrangerar vi ett entimmes webinarium om den svenska marknaden.

Anmäl dig till detta Skype for Business-evenemang och berätta vilka behov just ditt företag har med tanke på den svenska marknaden. När du anmält dig får du en inbjudan i form av en Skype for Business-kalendermarkering.

Diskussionen föregås av briefingar från ambassadör Liisa Talonpoika samt Vilma Rissanen, marknadsexpert på den svenska marknaden på Business Finland. Anne Masalin från Finsk-svenska handelskammaren samt Erno Ihto, finansieringsdirektör på Finnvera, ger sammafattningar på vilka tjänster deras organisationer kan erbjuda och svarar på lyssnarnas frågor tillsammans med representanterna från utrikesministeriet och Business Finland.

Webinariets kärnområden handlar om:
- Bio-ekonomi
- Cleantech
- Digitalisering
- Hälsa och välmående
- Livsmedel
- Konsumentinriktad verksamhet
- Smart Mobility

Webinariet hålls på finska.

Webinariet hålls på Internet.


28.11.2019

Finsk-svenska handelskammarens traditionella julträff

Stockholm

17:00-21:00

Finsk-svenska handelskammaren arrangerar sin populära julträff torsdagen den 28 november i bankettsalen på Finlands ambassad. På programmet står mingel, glögg, mat och dryck, julstämning och fina lotterivinster.

Lotterna kostar 50 kr och betalas med Swish eller kort. Vänligen observera att vi inte längre kan ta emot kontanter. Intäkterna från lotteriet går oavkortade till Rena Botten, som drivs av föreningen GUE Sweden.

Vill du skänka vinster? Vi tar emot vinster till vårt lotteri fram till den 15 november. Om du vill skänka en vinst, vänligen ta kontakt med Milena Westman, milena.westman@finsve.com

Ta chansen att skaffa nya kontakter och utvidga ditt nätverk under lättsamma former.

Finlands ambassad, Gärdesgatan 11, Stockholm


02.12 – 04.12.2019

Kryssning till seminariet i Helsingfors

Stockholm

2017 Ts Ships Serenade Sami Pitkanen 03

15:30

Följ med oss på en kryssning till seminariet i Helsingfors den 3 december. Kryssningen inkluderar resa tur och retur Stockholm-Helsingfors, inkvartering i egen A-hytt, sjöfrukost på ut- och hemvägen, tre rätters middag inklusive dryckespaket på utvägen samt Grande Buffet-middag inklusive dryck på hemvägen.

Deltagaravgift: Medlemmar 1895 kr, icke-medlemmar 2395 kr. Deltagaravgiften betalas i samband med anmälan.

Sista anmälningsdag till kryssningen och seminariet är den 11 november.

Värtaterminalen


03.12.2019

Finland och Sverige på den globala arenan

Helsingfors

Reinfeldt Plus Sju

11:30 - 16:00

Två länder med en gemensam historia och en gemensam framtid. Finland och Sverige är konkurrenter inom många branscher men de gemensamma intressena sträcker sig till alla nivåer av samhället. Det ekonomiska utbytet mellan länderna växer i takt med att allt fler företag etablerar sig på andra sidan av Bottniska viken. På seminariet ger ledande beslutsfattare inom näringslivet sin syn på Finland och Sverige i dag.

Medverkande:
Katri Kulmuni, Finlands näringsminister
Fredrik Reinfeldt, Sveriges f.d. statsminister
Emilia Kullas, direktör, EVA
Mikael Staffas, vd och koncernchef, Boliden
Karl-Henrik Sundström, vd och koncernchef, Stora Enso
Kjell Skoglund, vd, Finsk-svenska handelskammaren
Marcus Risberg, vd, Tallink Silja AB.
Moderator är KSF Medias vd Anna Hellerstedt.

Föredragen hålls på svenska och finska. Simultantolkning.

I samband med seminariet arrangerar vi en kryssning från Stockholm t/r Helsingfors den 2-4 december. Se evenemanget ovanför för mer info.

Sista anmälningsdag är den 11 november.

Ombord på Silja Lines fartyg, Olympiahamnen.


03.12.2019

Norden i en turbulent värld

Helsingfors

Kvallsseminariets Talare 800Px

18:00 - 20:30

Den nordiska modellen behöver ständigt uppdateras för att bevara sin konkurrenskraft i en turbulent värld och för att svara på medborgarnas högt ställda förväntningar. Finsk-svenska handelskammaren och Sveriges ambassad i Finland bjuder in till en diskussion med Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt och riksdagsledamoterna Elina Lepomäki och Anders Adlercreutz. Yles Nordenkorrespondent Kirsi Heikel är moderator för debatten.

PS. Du är även välkommen att delta i vårt seminarium ombord på Silja Symphony samma dag kl. 11.00. För mer information, se ovan.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7A


11.12.2019

Kreativitet, en väg till framgång

Åbo

Kreativitet

12:00 - 16:00

Upplevelser och storytelling är en grund i många företags varumärkesbygge, vilket i sin tur kräver ett kreativt tänkande som ständigt behöver upprätthållas och utvecklas. Hur kan företag få inspiration från de kreativa näringarna och implementera den i sin egen verksamhet? Hur kan skapandet inspirera och leda till en starkare affärsverksamhet? Dessa frågeställningar diskuteras på Finsk-svenska handelskammarens seminarium i Åbo den 11 december 2019.
Seminariet börjar kl. 13:00. Lunchbuffé och kaffe/te serveras från kl. 12:00.
Seminariespråk: Svenska och engelska. Ingen deltagaravgift. Sista anmälningsdatum: 4 december 2019.

Talare:
- Bengt Kristersson Uggla
- Susanna Rahkamo
- Linus Almqvist
- Johanna Stenback

Presentationer av talarna:

Bengt Kristensson Uggla
Bengt Kristensson Uggla är Amos Andersonprofessor i filosofi, kultur och företagsledning vid Åbo Akademi. Han är också docent i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet och har varit knuten till en lång rad lärosäten. Kristensson Uggla är flitigt anlitad som föreläsare och har tidigare bland annat varit rektor för IFL (Institutet för företagsledning), han har skrivit en lång rad artiklar och ett femtontal böcker, den senaste utkom hösten 2019: En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik.

Susanna Rahkamo
Susanna Rahkamo är entreprenör och hjälper företag och organisationer att utvecklas med kreativitet och innovation som drivkraft. Hon disputerade med en avhandling om kreativitetens betydelse för topprestationer. Som professionell idrottare har hon bland annat vunnit Europamästerskapet och VM-silver i konståkning. Hon har flera tunga förtroendeuppdrag inom idrotten och verkar som vice ordförande för Finlands Olympiska Kommitté och som ordförande för Europas olympiska kommittéers Culture and Legacy Commission.

Linus Almqvist
Linus Almqvist lyttade efter studierna till Stockholm och har haft en framträdande roll inom marknadsföring och kommunikation på bolag som Vattenfall, SAS, Barilla, Arla och Barncancerfonden. Numera är han kommunikationsdirektör på Ramboll och ordförande för Sveriges Annonsörers verkställande utskott. Almqvist har flerfaldigt belönats för kreativ marknads- och varumärkeskommunikation. På 1990-talet var han rapartist i bandet Pumpa På. Han är också i år juryordförande i Sveriges Annonsörers effekt och kreativitetstävling, 100-wattaren (SM i marknadskommunikation) som belönar den mest effektiva och kreativa kommunikationen i Sverige under 2019.

Johanna Stenback
Johanna Stenback är en audiovisuell kultur- och evenemangsproducent som brinner för nyskapande och kreativa idéer och höga ambitioner.
I nio år fungerade Johanna som producent för underhållnings- och livsstilsprogram på Svenska YLE. 2011 startade hon sitt eget produktionsbolag, Jokowski på samma gång som hon var med och omformade familjeföretaget Tom Stenback som tillverkar lyxiga elbasgitarr-instrument till ett internationellt företag. Nu verkar Stenback som innehålls- och evenemangsproducent inom Moomin Characters-koncernen.
Med produktioner så som Strömsö, Mat så in i Norden, Venla galan, BY-finnish illustration for children, Project LIV rf. och Nordiska rådets prisutdelning i bagaget och nu med #VÅRTHAV kampanjen och Tove-festivalen i Stockholm som kommande stora produktioner har Johanna en bred erfarenhet.

Språk: svenska och engelska. Ingen deltagaravgift. Anmälan senast den 4 december.

Auditorium Armfelt, Arken, Åbo Akademi, Fabriksgatan 2, Åbo


01.04.2020

Vårlunch

Stockholm

11:45 - 14:00

Finsk-svenska handelskammarens traditionella vårlunch äger rum i Spegelsalen på Grand Hôtel den 1 april 2020.
Vi återkommer med mera information senare. Det går ännu inte att anmäla sig till evenemanget.

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8


26.05.2020

Årsmöte med seminarium

Helsingfors

11:45 - 19:00

Finsk-svenska handelskammarens årsmöte hålls i år på Sveriges ambassad i Helsingfors.
Efter årsmötet arrangerar vi ett seminarium med talare från det finsk-svenska näringslivet.

Det går ännu inte att anmäla sig till evenemanget.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7 A

Tidigare evenemang