Evenemang

Evenemang under 2018

Kommande evenemang

06.02.2019

När business möter konst

Helsingfors

Fodelsedag Blackpupil M Copy

08:30 - 13:00

Vad händer då business och kreatören möts? Författare, designers, illustratörer, filmskapare och övriga kreatörer tänker inte alltid kommersiellt, men det betyder inte att konst inte kan bli god business. Hur hittar man en gemensam kommunikation där konstnärens integritet, frihet och kreativitet bevaras på samma gång som man skapar något kommersiellt? Och hur kan kreatören tänka mer business?

Moomin Characters, Bulls Press, Rights & Brands, Förlaget, SF Studios och ACH architecture tar dig med på en förmiddag i storytellingens, konstens och affärsverksamhetens värld.

Under seminariet gör vi en djupdykning i en av Finlands främsta konstnärers, Tove Janssons resa från anonymitet till global framgång. Vi pratar om hur man balanserar ett varumärke och hur man säljer finländskt innehåll i Sverige. Och avslutar med en titt på nuläget – hur den moderna kreatören kan agera som entreprenör och hur business kan förstå en kreatör.

Begränsat antal platser. Språk: svenska. Bild: (c) Moomin Characters TM

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7A.


12.02.2019

Ta kontroll över försäljningen och nå framgång på den svenska marknaden

Helsingfors

Myynnin Murros

08:30 - 12:00

Försäljning och inköp befinner sig i en brytningstid när digitaliseringen ändrar spelreglerna och planeringshorisonten. Många företag går vilse i försäljnings- och marknadsföringsdjungeln. Det viktigaste är förmågan att reagera, eftersom kanalerna, verktygen och köparnas beteende ändras hela tiden. Vi fördjupar oss i detta aktuella ämne på vårt försäljningsseminarium, som leds av Finlands främsta säljcoach, Mika D. Rubanovitsch.

Av tre experter inom internationell försäljning, Tanja Piha (Fondia), Immo Salonen (Giosg.com) samt Martta Riihimäki (Sympa), får vi praktiska exempel på hur man går tillväga för att sälja sina produkter och tjänster i Sverige samt de viktigaste skillnaderna i försäljningskulturen mellan Sverige och Finland.
Kom och ta del av de bästa tipsen för framgång och kunskap!

Ingen deltagaravgift. Seminariet hålls på finska.

Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7A


06.03.2019

Nycklar till framgång i Norden

Vasa

Alexander Parleros Webb

09:00 - 18:00

Norden hör till de regioner som har de bästa förutsättningarna att ta klivet in i framtiden och bli en av vinnarna i en digitaliserad värld. Vi har teknologin, kunnandet och fungerande strukturer. För att lyckas måste vi ta vara på våra styrkor och anpassa vårt kunnande och våra samhällen till ett nytt tidevarv.

Vilken typ av ledarskap och kunnande är det som behövs och vad avgör skillnaden mellan framgång och misslyckande? Vilka är de styrkor som vi kan bygga vidare på och vilka brister borde rättas till? Vilka beslut borde de politiska beslutsfattarna ta för att ta den nordiska modellen till nästa nivå? Vad kan vi och vad borde vi göra gemensamt på ett nordiskt plan?

På seminariet stakar vi ut riktlinjerna för framtidens arbete och samhälle.

Seminariet hålls på svenska och finska. Seminariet simultantolkas.

Vasa stadshus, Senatsgatan 1


20.03.2019

Vårlunch

Stockholm

11:45 - 14:00

Finsk-svenska handelskammarens traditionella vårlunch är en mötesplats för näringslivet i Finland och Sverige. Talare på vårlunchen 2019 är Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman som berättar om sina observationer och synpunkter under rubriken ”USA vänder sig inåt och EU är splittrat. Dags att stärka den nordiska marknaden?”. Fellman återvände i augusti till rollen som chefredaktör för Dagens Industri efter att i två år ha varit tidningens korrespondent i USA.

Lunchmeny: Grand Hôtels Wallenbergare med rårörda lingon, små gröna ärter och potatispuré. Mineralvatten/lättöl. Kaffe och chokladkonfekt.

Lunchavgift: 500 kr inkl. moms.

Kryssningspaket från Helsingfors:
I samarbete med Silja Line arrangerar handelskammaren en kryssning till vårlunchen den 19-21/3 2019. Kryssningen går från Helsingfors t/r till Stockholm med Silja Serenade och inkluderar en singelhytt kategori A (seaside eller promenade), välkomstskål, trerätters middag inklusive dryckespaket på utresan, 2 frukostbufféer samt buffetmiddag på återresan. I priset 200 euro ingår även lunchavgiften för vårlunchen. Begränsat antal platser.

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8


14.05.2019

Årsmöte

Stockholm

Finsk-svenska handelskammarens årsmöte hålls i Stockholm år 2019.
Mötet är öppet för handelskammarens medlemsföretag och deras representanter.

Det går ännu inte att anmäla sig till årsmötet.

Stockholm

Tidigare evenemang