Nyheter

Internationaliseringsutbildning för högsta ledningen startar 10 oktober

Internationaliseringsutbildning för högsta ledningen startar 10 oktober

Höstens utbildningsprogram i företagsinternationalisering, YJK, äger rum 10 oktober – 8 november. Vårens program blev en fullträff. NPS-värdet hamnade på 100. Så vi vågar rekommendera höstens program till alla.

Även denna gång är det en framstående och erfaren skara talare som delar med sig av sina erfarenheter när det gäller utmaningar och möjligheter inom den internationella handeln. Nedan några exempel på de 17 utbildare som deltar:

Sampo Ahonen är styrelseordförande för Helmet Capital. Han har arbetat i 20 år med internationell teknik, bland annat som vd på nanoteknikföretaget Beneq Oy och i ledande befattningar på Nextrom Group (före detta Nokia-Maillefer) i Finland och USA. Han är specialist på internationalisering av ny teknik, strategisk planering och operativt ledarskap.

Katri Harra har meriterat sig på att driva igenom det digitala skiftet i flera finländska företag. Innan övergången till att bli styrelseproffs arbetade hon bland annat som digitaliseringschef på Finnair. Idag sitter Katri i styrelsen för Veikkaus, S-gruppen och Rotator.

Matti Heikkonen har arbetat som ledare för flera långsiktiga internationella tillväxtföretag inom programvarubranschen. Han har grundat och drivit upp ett antal startup- och scaleupföretag till en framgångsrik exit samt innehaft ett flertal roller inom branschen, bland annat som styrelsemedlem, rådgivare och placerare.

Roy Herold är vd för MPS Executive Search och delägare i det internationellt verksamma företaget MPS Enterprises. Han har över 30 års erfarenhet av internationella ledningsuppdrag inom exempelvis Electrolux Finland, CIS, BAT Nordics, Philip Morris International och Guinness United Distillers.

Ilkka Kaikuvuo har varit med och grundat flera tillväxtföretag, varav de mest kända är Surveypal och Framery. Som erfaren expert inom tillväxt och affärsverksamhet har han hjälpt ett stort antal tillväxtföretag bland annat genom tillväxtstödjande åtgärder, att ordna finansiering samt genom att delta i styrelsearbete och företagskonstruktioner.

Satu Kalliokulju har arbetat med att leda varumärken och företag ur ett kundvärdesperspektiv och har erfarenhet från såväl bygg-, hälsovårds-, konsumentvaru-, telekommunikations- som mediabranschen. Hon har deltagit i utvecklingen av affärsverksamheten hos Nokia, Fiskars, Iittala, Arabia, Wedgwood, Sini och HUS.

Rashmi Kasat-Majakorpi ansvarar för Metsos digitala affärsverksamhet. Hon har lång erfarenhet av att leda internationell affärsverksamhet och ett unikt perspektiv när det gäller att betrakta hur finländare agerar i internationella konkurrenssituationer.

Mikko Sinisalo har haft en lång karriär inom den internationella läkemedelsindustrin, såväl på Novartis huvudkontor i Schweiz som på dotterbolagen i Finland, Tyskland, Polen och Italien. Han har haft ledande befattningar inom marknadsföring, affärsverksamhet och HR. Han är speciellt insatt i hur man leder mångkulturella team samt hur kulturskillnader påverkar arbetsmetoderna i olika arbetsgemenskaper.

Leena-Maija Marsio har under sin långa karriär specialiserat sig på avtals- och IPR-rättigheter hos bland annat Ericson, Kone, Kolster samt för närvarande hos KPMG. Hon är en respekterad auktoritet inom internationell företagshandel och företagsrätt.

Programmet leds liksom förra gången av Punda Globals välmeriterade vd Riikka Hackselius-Fonsén, professionell varumärkesexpert och strategiker inom internationell handel. Hon har erfarenhet av att ha arbetat med hundratals tillväxt- och strategiutvecklingsprojekt för företag i såväl Finland som i resten av världen.

Fakta om utbildningen 

Nästa utbildning pågår från 10 oktober till 8 november 2024. Utbildningen sker i lokaler nära Helsingfors centrum.
Utbildningen hålls på finska. OBS! Enstaka föredrag kan komma att hållas på engelska.

Deltagaravgift  2800 € /anmäld.

Anmälan: Reservera din plats på höstens utbildning via denna länk

Läs mera om programmet på Pundas hemsida (på finska).

Relaterade artiklar