Kommande evenemang

Miljöavgifterna – ett hinder mot handeln mellan Sverige och Finland?

Miljöavgifterna – ett hinder mot handeln mellan Sverige och Finland?

Viking Line möter nya miljö- och klimatkrav genom att skapa en grön korridor till havs

Östersjön är inte bara ett hotat innanhav utan också en oerhört viktig handelsled inom Norden. Vi behöver alla göra en insats för att fortsätta att upprätthålla sjötrafiken på Östersjön och då är det nödvändigt att företag inom industri och handel, som köper transporttjänster, samarbetar med rederier och logistikföretag för att främja hållbara lösningar.

Den 19 september är du varmt välkommen på ett seminarium på Finlands ambassad i Stockholm. Finsk-svenska handelskammaren, Viking Line och Svensk Sjöfart berättar om hur vi tillsammans kan göra en insats för Östersjöns miljö. Vi bjuder på frukost.

Program

Viking Lines fraktdirektör Harri Tamminen, Viking Lines hållbarhetschef Dani Lindberg och Svensk Sjöfarts hållbarhetschef Fredrik Larsson, ansvarig för miljö och klimatfrågor, berättar om sjöfartens hållbarhetsutmaningar. De ger konkreta exempel på hur miljöpåverkan kan reduceras snabbt för att möta konsumenternas och samhällets krav på hållbara alternativ. Moderator är Carolina Kihlström, verksamhetschef för Maritimt Forum.

Till anmälan

Fakta om frukosten

Tid: Torsdag 19 september kl. 08-09.30.
Plats:
Finlands ambassad, Gärdesgatan 11, Stockholm.
Anmälan:
Senast 12 september via anmälningsformuläret
Övrigt:
Seminariet är kostnadsfritt för handelskammarens medlemmar och inbjudna. Begränsat antal platser.

Bakgrund

Mer än 90 procent av alla varor går havsvägen till och från Sverige. Den enskilt största utsläppsfaktorn är drivmedlet. Som första rederi på Östersjön och som ett led i att etablera en grön korridor mellan Stockholm och Åbo, erbjuder Viking Line nu frakttransporter med biogas. Biogas minskar utsläppen med upp till 90 procent jämfört med traditionell marindiesel. Svensk Sjöfart arbetar aktivt med att utveckla sjöfartens miljö- och klimatagenda, inte minst inom ramen för Fit for 55 och EU:s klimatlagstiftning.

Arrangörernas logotyper
Relaterade artiklar